top of page

HVAD BESTÅR EN BEHANDLING AF? 

En kropsterapeutisk behandling hos mig består af samtale, dybdegående kropsterapeutisk massage og ofte også øvelser og redskaber, du selv kan lave derhjemme.

 

Jeg har fokus på at øge din bevidsthed om kroppens signaler og at give dig redskaber, du selv kan bruge i hverdagen - altid med udgangspunkt i dig og dine aktuelle behov.

 

De fleste mennesker kan have gavn af kropsterapi. Et helt almindeligt moderne liv med højt tempo fører let til at både psykiske og fysiske ubalancer ophober sig og skaber ubehag, smerter og andre gener.

Kropsterapi hjælper kroppen med at genskabe balancen og velværet. Behandlingen aktiverer kroppens egne effektive, genopbyggende systemer og styrker kroppens evne til at regenerere og udrense. Blandt andet stimuleres  blod-  og lymfegennemstrømningen, immunsystemet styrkes, nervesystemet beroliges og niveauet øges af en række stressreducerende og celleopbyggende hormoner. 
 

HVORFOR KROPSTERAPI? 

DSC06642.JPG
_edited.jpg

Kropsterapi kan også bearbejde psykiske udfordringer

Traumer, chok og ubearbejdede følelser er ikke kun mentale, men sætter sig også i kroppen, bl.a.  som spændinger  eller som en tendens til at være mere eller mindre perment i en fysisk kamp, flugt eller frys reaktion.

 

Når der nænsomt og i en tryg atmosfære åbnes for de dybere lag, kan kroppen gradvist give slip på gamle forsvar og blive mere tryg i verden - uden at der nødvendigvis behøver at blive talt så meget om det. 

 • Hvordan foregår en behandling?
  Vi starter med en samtale om dit behov. Under selve behandlingen har du undertøj på og ligger under et tæppe. Jeg kombinerer dybdegående og pulserende massageteknikker med ledbevægelser og akupressur, og ofte bruger jeg åndedrætsøvelser. Jeg behandler ofte på hele kroppen, men hver behandling forløber forskellig, da jeg altid tager udgangspunkt i de specifikke udfordringer, du kommer med. Undervejs i behandlingen kan du nyde roen, eller vi kan tale om, dine oplevelser, tanker eller følelser. Ofte vil jeg give dig øvelser og redskaber du selv kan bruge derhjemme. Det er ikke traditionel wellness-massage, men dybdegående kropsterapi. Derfor kan du opleve ømhed undervejs og nogle gange kan følelser kan komme op til overfladen, også selvom dit problem er kropsligt. Jeg lægger stor vægt på altid at behandle med indføling, ud fra dine ønsker og med respekt for dine grænser.
 • Hvordan har jeg det efter behandlingen? Kan jeg fx gå på arbejde?
  Jeg anbefaler, at om muligt tager den med ro lige efter en behandling, og at du sørger for at drikke rigeligt med vand. Din krop er nemlig stadig i fuld gang med de processer, der blev sat igang under behandlingen. Reaktionerne efter en behandling er meget forskellige. En del bliver behageligt trætte og har brug for at tage den med ro mens andre ingen problemer har med fx. at tage på arbejde efterfølgende. Nogle kan opleve forbigående ømhed, svimmelhed, hovedpine, eller at følelserne sidder mere uden på tøjet Efterreaktioner er et udtryk for at kroppen arbejder med at udrense og give slip på spændinger, affaldsstoffer eller følelsesmæssig baggage. Du er velkommen til at ringe til mig, hvis du har spørgsmål under processen.
 • Hvor mange behandlinger har jeg brug for? Og hvor ofte?
  Hvor mange behandlinger du har brug for afhænger af din problemstilling og dit mål for behandlingen. Typisk vil det kræve et forløb, at komme til bunds i en problematik og skabe en mere varig forandring. Jo længere du har gået med en skavank, jo længere vil den normalt tage at rette op på igen. I et forløb anbefaler jeg typisk, at der går 2-4 uger mellem hver behandlingafhænging af problemstillingen. Senere i forløbet kan der gå længere i mellem.
 • Kan kropsterapi kombineres med forløb hos en psykolog/psykoterapeut?
  Som udgangspunkt supplerer kropsterapi og psykologbehandling/ psykoterapi hinanden rigtig godt. Det kan være vældig effektfuldt at kombinere de to i et forløb. Psykologbehandling eller psykoterapi arbejder typisk med at bevidstgøre dine tanker og følelser gennem samtale. Kropsterapi går "bag om" dit intellekt ved at bearbejde problemets kropslige kerne og symptomer. Nogle gange er det svært at komme videre gennem ren refleksion og samtale, fordi der stadig sidder ubearbejdede og måske ubevidste følelser og oplevelser i kroppen. Kroppen er i forsvar, modsætter sig forandring eller er i en permanent kamp, flugt eller frys reaktion. Kropsterapi kan kontakte disse dybe lag og over tid skabe tryghed i kroppen til at slippe forsvaret og finde ro.
 • Er der nogle tilfælde, hvor kropsterapi frarådes?
  Hvis du har feber eller føler dig syg og dårlig, bør du ikke tage til behandling. Har du en svær psykiatrisk diagnose eller tilstand med psykotiske eller stærkt neurotiske episoder, vil jeg anbefale, at du i stedet kontakter din læge eller psykiatisk skadestue. Ved depression, angst og alvorlig stress kan jeg anbefale kropsterapi - gerne i kombination med psykologbehandling. Er din tilstand meget svær kan du evt. kontakte mig, så vi sammen kan vurdere, om kropsterapi er en god idé for dig.

Q & A

HVILKE TILSTANDE KAN AFHJÆLPES?

Psykisk​

 • Reducere stress, uro, angst og nervøsitet

 • (Gen)lære din krop at slappe af og give slip

 • Genfinde bedre balance efter traume- og chokreaktioner

 • Øge dit kendskab til din krops signaler og give dig redskaber du selv kan bruge i hverdagen.

Kropsterapi kan forebygge, afhjælpe eller have gavnlig effekt på mange forskellige typer af problemstillinger, bl.a.:
 

Fysisk​

 • Smerter i nakke-, skulder, ryg, lænd, hofter mm.

 • Spændinger og stivhed i muskler, led og bindevæv.

 • Stressrelaterede fordøjelsesproblemer og mavesmerter

 • Hæmmet åndedræt

 • Generel smertereduktion

Q & A
bottom of page